Disclaimer

You only live once, but if you do it right, once is enough. - Mae West

If you want to be happy, be. - Leo Tolstoy

Life isn't measured by the number of breaths you take, but by the number of moments that take your breath away ;)

My silence spoke a thousand words, but you'll never heard them - ME
Perfectly Imperfect ❤
Sunday, 20 November 2011 • Sunday, November 20, 2011 • 1 Sweet hearts

Salam .

Hyeeeppp !

Mauuu tauuu satu rahsieee takh ?

Tamauu ?

Tamauu taper larr . . .

Nita punn tamau bagitauu . . .

Ahaksss !

Eh ?

Merajok kaaaa ?

Alololooooo . . . 

Okeyhhh2 , 

Nita bagitauu ea ?

Ekcelly , 

Tade paper punn .

Nita juz na bagitauuu yang Nita tydo pukul 4 semalam !

Pergghhh !

Ngantoookk betull esoknyerr .

Uhukssss !

Sebab aperr ?

Qiamullail kuwttt . . .

NgeeeeXD !

Seriuosssss . . . 

Hahaha !

Tader larrr . . .

Aper lagi bende yang boleyh buat manusier stay up sampai pukul 3 / 4 pagi ?

Online larrr . . .

Ahakssss !

Betulll takhh ?

Kalauuu di suruhh bace buku ,

Baru bukak muka surat satu dah boleyhh jadik Sleeping Beauty daaaa . . . 

Ehekkssss !

Haaaaa !

Korunk tauuu takh sebab aper ramaii sangat anak2 mude zaman sekarang tydo lambat ?

Kat cnieyhhh ,

Nita ader buat sedikit conclusions .

Punca2 anak mude remaja zaman sekarang suker tydo lambat .

Ahakssss !

Cam lawak jerrpp kan tajoknyerr ?

Okeyhhh2 . . .

1) Memang ta boleyh na tydo .

Pernah takh korunk mengalami masalah kesukaran untuk melelapkan mata ? Contohnyerr , lepass korunk tengok tv or buat homework or online , tetibe , mate tuhh susah benorr nak pejamm . Okeyhh2 , pejam memang larr boleyhh , tapi , nak lelapkan tuhh yang ta boleyhhh ! Mesti pernah kan ? Paling2 punnn , sekali seminggu larrr . Tak punn , sebulan sekali . Kan ? Mata tuhh , terkebil - kebil . Mintak tydo tak dapat . Bace doa banyak2 punn tak mengubah aper2 . Eh ? Ye kerr ? Boleyh tahan larr . And kalau tak boleyh jugak , aper kate try amik wudhuk jap . Mane tauu boleyh tydo pastuhh . Ek ? Tapi , kalauuu dah memang ta boleyhh na tydo , nak wat camnerr kan ? Uhuksss !

2) Buat homework or study . 

Oke . Kalauu ader antare remaje2 sekarang nieyhh yang sanggup tydo lambat semate - mate nak siapkan homework or study , memang Nita salute ! ! ! Congratzz larrr ! Chaya larrr ! Ahaksss ! Plusss , nak2 kalauu ader yang sanggup ta tydo , semate - mate mauu ulang kaji subjek untuk esok . Perghhh ! Memang kasik tabik sprinnggg sama lu ! Hehehe . . . Yerr larr , bukan aper , zaman sekarang nieyhh , mane senang na jumpe budax2 yang rajin stay up sampai 3 / 4 pagi just to study , rite ? ? Susah mauu jumpa ! And Nita punn admit awal2 larr yang Nita punn bukannyer stok2 yang rajin stay up tengah malam nak study subjek for tomorrow ! Siang skit ! Ahaksss ! Tapi , kalauu stay up sebab memang da ta sempat nak siapkan omwork tuhh , laen kisah larr pulark ! Cikgu kasik omwork ntuk oliday seminggu , tapi malam ahad tuhh baru terkial - kial nak siapkan , memang ta boleyhh na dimaapkan ! Maserr cuti tak nak siapkan . Tapi , kalauu bab2 maen game , 25 jam sehari punn ta cukupp ! Betull takhh ? Uhuksss ! Aper larrr . . .

3) Duk Online depan lappy .


Haaa ! Part nieyhh Nita memang tujukan tepat untuk diri sendiri . Korang pulak ? Ader yang terase takh agak2 ek ? Hehe . Nita tauu , mesti ader yang dah terase kepedasan , kepahitan , kemasaman dan ketawaran sindiran nieyh kan ? Ahaksss ! Jangan ambik hati pulak ye dengan ape yang Nita cube share nieyhh . tapi , memang betullah kan ? Anak2 muda zaman sekarang , rajin benor stay up sampai pukul 3 / 4 pagi . Untuk aper ? BerFB , berBlogging , berYM , dan berMACAM2 lagi lah ! Hahahaha ! Dan esoknyer , mulelah terlajak sane sini . Uppsss ! Terlajak subuh maksod Nita . Ader yang subuh gajah laa , subuh harimau laaa , dan Nita punn sebenarnyer pernah jugak terlajak sampai subuh dinasour ! Ahaha ! Haaa ! Macam sekarang nieyhh laa . Da pukul 3.30 a. m. ? Eh ? Baru Nita prasan ! Haha ! Tapi , bila tengok FB , haa kau ! Ramainyerrr ! Kalau nak campor dengan Nita lagi , boleyh tahan ramai laaa . Tak tahu lah mereka buat aper kat FB tuhh pukul 3 pagi . Huhu . Kalau Nita , duduk depan lappy , tak lain tak bukan , berblogwalking laaaa . Haha ! Nita suker tinggalkan jejak time2 korunk smue tengah tydok ! Ahaksss !


4) Tengok Drama Korea .


Saper terase angkat ketiakk ? Haha ! Tade saper yang nak angkat ek ? Tapi , Nita angkat jerrr , sebab Nita teraserr . Ahaksss ! And what I'm telling you right now is true . Kalau korang tak percaye , cube tanyer member2 korunk , or sedare mare korunk , or siblings korunk yang minat tahap giga kat drama korea . " Pernah tak , tak tido semate - mate nak habiskan siri  drama korea ? " Gerenti , mesti dyorang akan kate , " Macam selalu jerrp , " Sambil tersengih . Haha ! Nita tau sebab Nita punn akan jawab macam tuhh kalau ader orang tanyer Nita . Hehe ! Dan itulah sebenarnyer yang menjadi salah satu punca remaja zaman sekarang selalu sangat tydo lambat . Kann ? Kann ?


5) Membace 


Tengok kat atas , macam baek jerr . Membace . Reading . Tapi , maksod Nita ialah , bace novel , komik , majalah , etc . Sebagai contoh , Nita sendiri laaa . Kalau dah syok sangat bace sesebuah novel tuhh , memang tak sedar lah kat keliling tuhh . Letak bom kat sebelah punn tak perasan garknyer . Kene bagitau baru sedar . Tahu2 jerr , ader suare menyeru , " Ma Robbuka . . .  ? " Noooooo ! ! ! Aku tak taubat lagi ! Haha ! But , seriously , kalau Nita dah masuk mode layan prasaan nak bace novel dan jangan kacau , memang tade saper akan kacau dan sedar2 jerrr , " Eh ? Dah pukul 2 pagi ? " Memang lah . . . Dengan Isyak nyer tak tertunai lagi . Haha ! 




Okeyyhh . 


Done !


Nieyhh hanyelah pendapat Nita . Kalau korunk ader sebarang pendapat atau idea yang nak dikongsikan bersame , Nita on jerrp . 


Boleyh share same2 . 


Tak gituuu ?


And , korunk pulak ?


Tergolong dalam golongan yang mane ? ? ?









Awak suker ? 
Terima kasih like  . . .


1 Comments posted :

Blogger emy zulaiha said... 2 December 2011 at 09:23

begitulah remaja...sampai orang ckp "tak remaja lah tido awal"haha :p

Post a Comment


Thanks for following!



Chatting Here


Letters start with A B C
Numbers start with 1 2 3
Songs start with Do Re Mi
Love start with you and me

Owned by : Mr. H ❤

SARANG HAE YO!!
Post history





Template By: Kawaii Lady
Some stuff: